Strani radnici u Singapuru palili vozila

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gnjevna gomila u nedjelju popodne je u indijskoj četvrti Singapura palila vozila i sukobila se s policijom u jednom od rijetkih slučajeva nasilnih prosvjeda u tom gradu-državi.

Incident je navodno započeo nakon što je privatni autobus udario i ubio stranog radnika u četvrti koja se naziva Mala Indija. Televizijske snimke prikazuju kako gomile razbijaju vjetrobransko staklo autobusa te najmanje dva vozila u plamenu i tri prevrnuta policijska automobila.

Singapurska policija je rekla da su neredi počeli nakon prometne nesreće sa smrtnom posljedicom. "Ubrzo nakon toga, izbili su neredi u kojima je sudjelovalo oko 400 osoba koje su oštetili pet policijskih vozila i jedno hitne pomoći", priopćila je policija u izjavi i dodala da je oko deset policajaca ozlijeđeno.

Incidenti poput ovoga rijetki su u Singapuru koji ima stroge zakonske kazne za izazivanje nereda, odnosno koje mogu biti i do sedam godina zatvora pa i moguće šibanje.

Zamjenik singapurskog premijera i ministar unutarnjih poslova Teo Chee Hean ocijenio je da je riječ o "ozbiljnom incidentu" te da će "policija uložiti sve napore kako bi uhvatila osobe upletene u nerede".

Policija je u jedan sat iza ponoći po lokalnom vremenu priopćila da je stanje pod nadzorom no incident će vjerojatno u zemlji potaknuti i zabrinutosti zbog nezadovoljstva slabo plaćenih stranih radnika. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter