Strani radnici kažnjeni i protjerani

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Poljski državljani, njih 24, za koje je istarska policija utvrdila da su pocetkom proteklog tjedna u hotelu Hedera u Rapcu masirali na crno, odlukom Prekršajnog suda u Labinu kažnjeni su s po 3.000 kuna i jednogodišnjim izgonom iz Hrvatske.

Ista kazna zatekla je i jednog njemackog državljanina te jednu slovacku državljanku koji su pružali usluge u turizmu, odnosno turisticko zastupstvo bez potvrda o prijavi rada, bez radne, odnosno poslovne dozvole i to u hotelu Mimosa iste tvrtke.

Podsjetimo, istarska je policija proteklog tjedna izvijestila o zajednickoj akciji s Državnim inspektoratom u hotelskoj tvrtki Maslinica u Rapcu, koja u svom sastavu ima hotele Mimosu, Hederu i Narcis te autokamp Olivu, u kojoj je u radu na crno zateceno 26 stranih državljana.

Igor Koren, odvjetnik hotelskog poduzeca Maslinica rekao nam je da za sada nema nikakvih informacija da bi se protiv te tvrtke zbog ovog slucaja pokretao bilo kakav postupak, odnosno postupak od strane Državnog inspektorata. Koren je istog dana kad je istarska policija izvijestila o slucaju istaknuo da Maslinica nije nikad uzimala radnike na crno te da je navedeno osoblje došlo s gostima iz Njemacke.

Po njegovim rijecima Maslinica posluje s turistickim agencijama Ignas tours iz Italije i Trend tours iz Njemacke, a ova potonja je za svojih 1.200 gostiju koliko ih je boravilo u hotelima Maslinice osigurala usluge masaže, odnosno dovela je svoje ljude koji su te usluge pružali iskljucivo njihovim gostima.


Podijeli: Facebook Twiter