Strani novinari ronili do "Barona Gautscha"

Pripreme za novinarski uron (foto Altum mare)
Pripreme za novinarski uron (foto Altum mare)

Desetak novinara specijaliziranih ronilačkih časopisa iz Velike Britanije, Austrije, Češke, Italije, Njemačke i Hrvatske nakon rovinjske je presice o obilježavanju stogodišnjice potonuća "Barona Gautscha" u organizaciji Udruga ronilačkih centara Istre Altum mare dobilo je izuzetnu priliku zaroniti do te atraktivne olupine.

Cilj ove akcije je plasirati snimke "Barona Gautscha" u većinu relevantnih europskih medija koji se bave ronjenjem, a budući da ti časopisi izlaze uglavnom tromjesečno i pokrivaju ne samo nacionalna, nego i regionalna specijalizirana tržišta, takvim sinkroniziranim publicitetom na najbolji će se način najaviti i popularizirati završne kolovoške i rujanske manifestacije ove obljetnice u Rovinju i drugdje u Istri.

Subotnji odlazak novinara ronilaca na lokaciju potonuća "Barona Gautscha", šest nautičkih milja od Rovinja, bio je pogodan za uron, ali zbog lošijih vremenskih prilika ne i za dobre fotografije, pa je ronjenje i snimanje olupine ponovljeno i u nedjelju, saznajemo od Filipa Višića iz udruge Altum mare.

U nastavku svog boravka u Istri novinari ronilačkih časopisa posjetit će ronilačke centre u Puli, Rovinju i Rapcu te upotpuniti svoje reportaže o "Baronu Gautschu" dojmovima i preporukama o Istri kao ronilačkoj turističkoj destinaciji. Ovaj boravak stranih novinara u Istri financiraju Turistička zajednica Istarske županije uz turističke zajednice Rovinja, Labina i Pule. (D. ŠIŠOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter