Strani državljani žrtve napada u Parizu

(AFP)
(AFP)

Među 129 poginulih, koliko ih je po posljednjim podacima bilo u usklađenim terorističkim napadima u petak u Parizu, ima i stranih državljana, čiji je privremeni popis objavio AFP.

Po različitim izvorima dosad je potvrđeno da su među ubijenima:

- najmanje dvoje belgijskih državljana /belgijsko ministarstvo vanjskih poslova. Jedan od poginulih je Milko Jozic (47), inženjer koji bi po imenu mogao biti hrvatskog porijekla,

- španjolski državljanin Alberto Gonzalez Garrido (29) /španjolske vlasti,

- portugalski državljanin (63) /portugalske vlasti,

- dvoje rumunjskih državljana /rumunjsko ministarstvo vanjskih poslova,

- britanski državljanin /britansko ministarstvo vanjskih poslova, koje spominje i neodređeni broj ranjenih Britanaca,

- dvije mlade Tunižanke, sestre /višestruki izvori,

- čileanska državljanka, navodno nećaka čileanskog veleposlanika u Parizu Ricarda Nuneza / zastupnica u čileanskom Senatu Isabel Allende,

- dvoje alžirskih državljana u dobi od 40 i 29 godina /alžirski diplomatski izvori,

- američka studentica Nohemi Gonzalez (20) /sveučilište Long Beach u Kaliforniji na kojem je studirala, među ranjenima je i zasad nepoznati broj američkih državljana,

- izvor iz švedske diplomacije spominje mogućnost da je ubijen jedan švedski državljanin, a još jedan je možda ranjen, dok je brazilska predsjednica Dilma Rousseff izjavila da su ranjene dvije brazilske državljanke, od kojih je jedna još u bolnici. (Hina)

Poginulo dvoje Belgijanaca, među njima i Milko Jozić

Najmanje dvoje belgijskih državljana izgubilo je živote u petak navečer u terorističkim napadima u Parizu, među njima i Milko Jozić, koji bi po imenu i prezimenu mogao biti hrvatskog podrijetla.

Belgijski mediji javljaju da su Milko Jozic (47) i njegova partnerica Elif Dogan, oboje iz Liegea, izgubili živote u Parizu.

Oni su se prije četiri mjeseca preselili u Pariz i živjeli su u ulici u kojoj se nalazi koncertna dvorana Bataclan, poprište najvećeg od šest usklađenih terorističkih napada u petak navečer u Parizu.

Vijest o njihovoj pogibiji potvrdila je za agenciju Belga Milkova bivša supruga Ingrid, s kojom ima kćer Laureline.

Milko Jozic, po zanimanju inženjer, trebao je u subotu ujutro otputovati u Kinu, kamo je često odlazio zbog posla. Njegova partnerica Elif Dogan imala je u subotu zakazan sastanak, na kojem se nije pojavila. 

Bivša supruga Ingrid i kći Laureline pokušavale su cijelo vrijeme od petka navečer stupiti s njima u kontakt, sve dok nisu u subotu poslije podne dobili potvrdu o njihovoj pogibiji, javljaju belgijski mediji. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter