Stranci zatečeni u glisiranju

Ilustracija (arhiva)
Ilustracija (arhiva)

Proteklog je vikenda u nepropisnom glisiranju policija uočila nekoliko stranih državljana. U akvatoriju Premanture pomorska policija je u subotu u 11.15 sati zatekla 30-godišnju slovensku državljanku koja je glisirala na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale te joj je uručen prekršajni nalog, a istu su "čestitku" dobila i dvojica austrijskih državljana u dobi od 53 i 42 godine koji su glisirali pulskom lukom oko podneva.

U istoj su "akciji" u subotu popodne zatečeni 38-godišnji slovenski državljanin i 46-godišnji Nijemac u Medulinskom zaljevu. Da glisiranje ne bude zabilježeno samo na Puljštini pobrinuli su se u nedjelju u akvatoriju Tara 45-godišnji talijanski državljanin te u uvali kod Raše oko 19 sati 32-godišnji Austrijanac.

Policijska uprava istarska upozorava nautičare da se pridržavaju pravila sigurne plovidbe i ne glisiraju blizu obale, odnosno na udaljenosti manjoj od 300 metara, kao i da slušaju upozorenja za plovidbu i vremensku prognozu na propisanim VHF kanalima. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter