Stranci masirali na crno?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarska policija izvijestila je da je zajedno s Državnim inspektoratom u hotelskoj tvrtki Maslinica u Rapcu u utorak i srijedu zatekla 26 stranih državljana u radu na crno.

Po izvješcu PU istarske, za 24 poljska državljana je utvrdeno da su obavljali poslove masaže bez radnih ili poslovnih dozvola, dok je za jednog njemackog državljanina i jednu slovacku državljanku utvrdeno da su pružali usluge u turizmu, odnosno turisticko zastupstvo bez potvrda o prijavi rada, bez radne, odnosno poslovne dozvole.

Sve poslove stranci su obavljali u objektima u trgovackom društvu Maslinica, navode u policiji. Stranci ce biti procesuirani pri Prekršajnom sudu u Pazinu, odnosno Stalnoj službi Labin. Uz to policija provodi dodatne provjere u vezi zakonitosti prijava njihovog boravka.

Medutim Igor Koren odvjetnik hotelskog poduzeca Maslinica, koje u svom sastavu ima hotele Mimosu, Hederu i Narcis, te autokamp Olivu, opovrgava da su maseri radili na crno za tu hotelsku kucu.

- Maslinica nikad nije imala, niti ce imati zaposlenih na crno. Mi suradujemo s talijanskom turistickom agencijom Ignas tours i njemackom Trend tours. U ovo doba godine i u ovo teško recesijsko vrijeme njemacka nam je agencija dovela 1.200 gostiju kojima smo se mi obvezali pružiti uslugu smještaja, te dorucka, rucka i vecere. Ta njemacka agencija je za svoje goste osigurala usluge masaže, odnosno dovela je svoje ljude koji su te usluge pružali iskljucivo njihovim gostima.

- Maslinica nije znala za pravno-radni status tih ljudi, niti Maslinica ima ikakve veze s njima, zakljucio je Koren i istaknuo da je potpuno pogrešna interpretacija naštetila Maslinici koja s radnicima na crno apsolutno nema veze.

 


Podijeli: Facebook Twiter