Štrajk u Herculanei politicke naravi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ako izostane solidarnosti u iducoj godini nece biti dobro, zakljucili su županijski celnici na predblagdanskoj konferenciji za novinare. Župan Ivan Jakovcic smatra da se solidarnošcu, uvažavanjem i poštovanjem lakše može izaci iz gospodarske krize u koju je zapala Hrvatska. U tom kontekstu rekao je da je pozvao i istarske gradonacelnike na solidarnost s gradonacelnikom Pule Borisom Mileticem zbog "blokade Pule" uslijed štrajka radnika Herculanee.

- Danas je gotovo luksuz biti zaposlen u javnim gradskim ili županijskim poduzecima, jer si siguran za svoje radno mjesto. Medutim, neki koji su dobili sve i sada žele još više od toga misle da ce sa svojom politikom upravljati gradom bez izbora. Ovdje se, izmedu ostalog, radi o politici - kazao je Jakovcic.

Na naše pitanje nije li ipak trebalo ranije sjesti za stol i dogovoriti sa sindikatom izmjenu kolektivnog ugovora po pitanju božicnica, Jakovcic je odgovorio da je kolektivni ugovor poštivan, te da u njemu jasno piše da ce se božicnice isplatiti kad poduzece bude u mogucnosti.

- Evidentno je da druga strana ne želi dogovor. Dobili su sve, ali oni dogovor ne žele. Oni žele grad dovesti u kaos - zakljucio je.

Da poziv na solidarnost ne bi ostalo tek mrtvo slovo na papiru, pobrinuo se Jakovcic, obecavši da ce sve poklone koje je dobio od raznih poduzeca za predstojece blagdane predati korisnicima Sigurne kuce. Naime, rekao je da su njima ti pokloni trenutno potrebniji.


Podijeli: Facebook Twiter