Štrajk solidarnosti s TESU-om

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Blokirat cemo Pulu ako treba, ne zanimaju nas ni turisti ni turisticka sezona", upozorio je Bruno Bulic, predsjednik SIK-a, na štrajku solidarnosti s radnicima TESU-a koji se u krugu Uljanika održao u utorak od 11.00 do 11.30 sati.

Dodao je da ce iduci tjedan, ukoliko se ne riješi situacija s TESU-om, povjerenici sindikata provesti referendum o štrajku podrške u komunalnim poduzecima. 

Na štrajk, koji je zapoceo državnom himnom i minutom šutnje za nesretno poginulog radnika Uljanika, odazvalo se oko 600 radnika pruživši svojim kolegama podršku u nastojanjima da se izbore za place, koje nisu dobili punih šest mjeseci, za ocuvanje radnih mjesta i proizvodnje.



Županijski povjerenik SSSH-a Slobodan Kapor s govornice je još jednom pozvao Vladu da potpiše tih "pišljivih" pet milijuna kuna pozajmice te omoguci isplatu placa radnicima i nastavak proizvodnje.

U cetvrtak radnici TESU-a prosvjede sele u Zagreb, ispred Ministarstva gospodarstva. Predstavnici sindikata su još jednom pozvali lokalne politicare da, umjesto da se svadaju u Sabornici, uzmu transparente i dodu na prosvjede.


Podijeli: Facebook Twiter