Štrajk radnika Slobodne Dalmacije Print

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Radnici Slobodne Dalmacije Print d.o.o. odlučili su se na štrajk zbog toga, kako su jučer priopćili, što poslodavac nije potpisao kolektivni ugovor na razini poduzeća.

"U organizaciji Sindikata grafičke i nakladničke djelatnosti Hrvatske i radnika koji su zaposleni u tvrtki Slobodna Dalmacija print d.o.o. započeo je štrajk 7. siječnja ove godine u 6 sati. Razlog štrajka je što poslodavac Slobodne Dalmacije print d.o.o do današnjeg dana nije potpisao kolektivni ugovor na razini poduzeća, a za koji su provedeni dugotrajni kolektivni pregovori", navodi se u priopćenju radnika Slobodne Dalmacije print d.o.o.

Napominje se da štrajk prvenstveno namjeravaju provoditi u pogonima poslodavca u Dugopolju no, dodaju, moguće i drugdje, a trajat će do daljnjeg - do "ispunjenja zahtjeva ili drugačije odluke".

Ističe se da je poslodavac izmjenama Pravilnika o radu i individualnih ugovora o radu smanjio razinu prava radnika, te da on to, kako se navodi, namjerava i dalje činiti novom organizacijom odnosno najnovijim izmjenama Pravilnika o radu uz dodatno smanjenje plaća radnika za 20 posto. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter