Štrajk liječnika: Nema nastavka pregovora

(B. KONJEVIĆ/CROPIX)
(B. KONJEVIĆ/CROPIX)

Ministarstvo zdravlja poručilo je danas da je na snazi Kolektivni ugovor za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja, koji su potpisala dva reprezentativna sindikata zdravstva, pa stoga ne može pristati na nastavak pregovora s Hrvatskim liječničkim sindikatom (HLS).

Ministarstvo je time odgovorilo na zahtjev čelnika HLS-a Ivice Babića koji je ministra Rajka Ostojića pozvao na pokretanje socijalnog dijaloga radi potpisivanja strukovnog kolektivnog ugovora za liječnike.

Glavni štrajkaški odbor HLS-a danas je izvijestio da štrajk bolničkih liječnika ostaje u mirovanju do subote, 18. siječnja, za kada je zakazana izvanredna sindikalna skupština, a od ministra Ostojića očekuje da već idućeg tjedna počne rješavati socijalni spor s HLS-om, i to pregovorima o strukovnom kolektivnom ugovoru.

Ministarstvo u priopćenju pozdravlja odustajanje HLS-a od prijašnjih zahtjeva zbog kojih su i stupili u štrajk, tako da više ne traže plaćanje prekovremenog rada i pripravnosti prema kolektivnom ugovoru koji je sud proglasio ništetnim.

Ministarstvo će se očitovati o stajalištu HLS-a kada službeno zaprimi odluku o tome nastavlja li sa štrajkom, kaže se u priopćenju. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter