Štrajk Herculanee, Pulaprometa i JVP Pula

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sukladno odluci štrajkaškog odbora, u noci s nedjelje na ponedjeljak ce poceti štrajk Herculanee, Pulaprometa i Javne vatrogasne postrojbe Pula, najavio je na konferenciji za novinare predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulic.

Herculanea ce prva zapoceti štrajkati, i to u tri sata ujutro. U pet sati pridružit ce joj se djelatnici Pulaprometa, dok ce posljednji sa štrajkom poceti vatrogasci - u sedam sati. Štrajk ce trajati dokle god ne budu ispunjeni zahtjevi štrajkaša ili donesena odluka o prekidu od strane štrajkaškog odbora.

- Bit ce obavljani samo oni poslovi o kojima ovisi zdravlje i život gradana, a to su hitna intervencija u Herculanei, dežurni na uredaju za procišcivanje otpadnih voda, a bit ce pracen i rad crpnih stanica. Od 7 sati na Valmadama ce biti ekipe za potrebe hitnih intervencija za sve djelatnosti: cistocu, kanalizaciju, hortikulturu i dimnjacarstvo, rekao je Bulic i dodao da ce otpad iz Medulina i Vodnjana svejedno moci biti odlagan na Kaštjunu.

- Za gradske radnike nema novca, ali ga ima za privatne prijevoznike. Pulapromet je za vrijeme štrajka osigurao 14 autobusa tvrtke Brioni, ciji su vozaci dobili božicnicu, a koji ce od ponedjeljka do srijede voziti djecu u školu i natrag.

Tu smo informaciju provjerili kod direktora Briona Anta Kvasine, koji ju je potvrdio. Neformalno doznajemo da ce tu uslugu platiti 100 tisuca kuna. Sve to potvrduje tvrdnju da novca ima, ali ga se ne želi dati radnicima zbog lažne solidarnosti koju gradonacelnik Boris Miletic propagira. Necemo dozvoliti da se proracunski novac slijeva u privatne džepove i zato ce Pulaprometovi autobusi i tih dana voziti djecu, zakljucio je Bulic.

- Djelatnici Herculanee, Pulaprometa i vatrogasne postrojbe kvalitetno su odradivali poslove pa ipak zajedno s gradanima, koji redovito podmiruju racune, placaju danak za krive poteze onih koji vode ovaj grad, ogorceno je rekao Bulic, nakon cega se osvrnuo na sastanak s Mileticem, koji je prema njegovim rijecima bio neuspješan zbog gradonacelnikove arogancije i bahatosti. (I. N. TURKOVIC)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. OPŠIRNIJE O OVOJ TEMI CITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE.


Podijeli: Facebook Twiter