Stradao jer nije stao na stopu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prometnoj nesreci koja se u srijedu oko 15 sati dogodila na raskrižju Stankoviceve i Zadarske ulice u Puli ozlijeden je vozac skutera piaggio vespa J. B. (46) iz Pule.

Prema podacima iz OKC-a PU istarske mopedist se kretao sporednom Zadarskom ulicom, a na raskrižju sa Stankovicevom nije propustio sva vozila s prednošcu prolaska pa je udario u opel astru zagrebackih registarskih oznaka kojim je upravljao V. G. (38) iz Zagreba.

Nakon sudara mopedist je udario u vjetrobransko staklo opel astre i potpuno ga uništio, dok se skuter odbio u ford focus, odnosno službeno vozilo HAK-a koje se takoder kretalo Stankovicevom ulicom lijevom kolnickom trakom, a kojim je upravljao Z. D. (53) iz Pule.

Po rijecima vozaca astre, moped uopce nije stao na stopu.

"Prošao je kroz raskrižje poput metka. Uopce nije stao. Udario je u moje vjetrobransko staklo i pao na kolnik. Sva sreca da ga i službeno vozilo HAK-a nije pregazilo", rekao nam je vozac astre.

Astra se Stankovicevom, odnosno ulicom s prednošcu prolaska kretala desnom trakom, a službeno vozilo HAK-a lijevom kada im je moped obojici oduzeo prednost. Kako nam je rekao djelatnik HAK-a, moped je uspio izbjeci sudar s njegovim automobilom te je podletio pod astru, no nakon sudara moped se odbio i udario u automobil HAK-a.

"Mopedist je bio pri svijesti nakon sudara. Odmah smo mu priskocili u pomoc. Uspio je mobitelom nazvati suprugu i nakon toga ga je odvezla Hitna pomoc", rekao nam je djelatnik HAK-a. Po izvješcu policije u nesreci je lakše ozlijedena i putnica iz opel astre K. D. (66).


Podijeli: Facebook Twiter