Stradali biciklisti "Loborike"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rijecanin Emanuel Kišerlovski (26) i Šibencanin Vinko Zaninovic (23), biciklisti "Loborike", stradali su u Icicima dok su na treningu biciklirali trasom od Opatije prema Lovranu. I dok je Kišerlovski imao veliku srecu i prošao bez ozljeda, Zaninovic je teže ozlijeden. Prevezen je u sušacku bolnicu, gdje je i zadržan na lijecenju.

- Išli smo prema Lovranu kada nam je u Icicima automobil presjekao put. Pokupio nas je obojicu. Dobio sam udarac u nogu, ali nije ništa strašno. Vinko je u bolnici gdje ce najvjerojatnije ostati do ponedjeljka, izjavio je Kišerlovski.

Prema informacijama iz PU primorsko-goranske, nesreca se dogodila oko 10.30 sati, kada je 76-godišnji Opatijac upravljajuci "mercedesom" rijecke registracije, spuštajuci se Poljanskom cestom, na križanju skretao u lijevo u smjeru Opatije. Izgubio je kontrolu nad automobilom i naglo skrenuo.

Prednjim dijelom vozila najprije je udario u bicikl kojim je upravljao Kišerlovski, a zatim i u drugi bicikl koji je vozio Zaninovic. Biciklisti su se u trenutku nesrece kretali uz desni rub kolnika u smjeru Lovrana, a nakon što je na njih naletio automobil, obojica su zajedno s biciklima pali na tlo. Vozac automobila je pak udario u obližnju živicu gdje se i zaustavio.


Podijeli: Facebook Twiter