Stradala na autoutrci u Porecu traži 230.000 kn odštete

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gotovo šest godina nakon utrke na kojoj su samo pukom slucajnošcu izbjegnute tragicne posljedice, na poreckom Opcinskom sudu u ponedjeljak je iznova, zbog proteka više od dva mjeseca od zadnje rasprave, pocelo sudenje Deanu Grpcu (43) iz Kastva i Marinu Blažicu (52) iz Viškova, optuženima da su kao odgovorne osobe iz nehaja krivi za stradavanje Tine Gregorovic iz Poreca, sada udane Šepic, tijekom kružne autoutrke 24. travnja 2006. u Porecu.

Grbac i Blažic izjavili su da se ne smatraju krivima za optužbu koja im je stavljena na teret, a sudi im se za kazneno djelo dovodenja u opasnost života i imovine opceopasnom radnjom ili sredstvom. Oštecena Tina Šepic traži pak odštetu od 230 tisuca kuna.

Na Šepic, tada 17-godišnjakinju, nakon izlijetanja sa staze udarila je škoda felicia kojom je upravljao tada 16-godišnji vozac Robert Rauš iz Novog Marofa. Dok je u narucju držala jednogodišnjeg necaka, Šepic je uslijed siline udara jureceg vozila priklještena izmedu škode i vozila Hitne pomoci. Pritom je zadobila tešku ozljedu, otvorenu frakturu lijeve potkoljenice. (M. SARDELIN)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA.


Podijeli: Facebook Twiter