Stožer: U ponedjeljak potpise predajemo Leki

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara predat će Hrvatskom saboru potpise podrške za raspisivanje referenduma o uporabi manjinskog jezika i pisma u ponedjeljak u 10.30 sati, potvrdio je Hini nakon sastanka Stožera u Vukovaru glasnogovornik Igor Gavrić.

"Nakon problema u vezi s terminom primanja potpisa potvrđeno je da će se to dogoditi u ponedjeljak te da će predstavnike Stožera primiti predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko“, rekao je Gavrić.

Predat će popis s oko 690.000 potpisa koliko su ih prikupili. U Stožeru očekuju da će nakon njihova prebrojavanja Sabor i raspisati referendum.

Prošlog petka Stožer je izvijestio o 650.000 prikupljenih potpisa, no tada je bilo rečeno kako to nije konačna brojka jer prebrojavanje još traje.

Stožer je izvijestio da je na predaju potpisa spreman od 11. prosinca no da im je Hrvatski sabor kao jedini raspoloživi termin za predaju odredio 23. prosinca. Nezadovoljan tim terminom Stožer je uputio požurnicu i ishodio novi termin za 18. prosinac. Zbog ranije preuzetih obveza Stožer je odbacio mogućnost da toga datuma preda potpise i najavio dolazak pred Sabor za ponedjeljak 16. prosinca i predaju potpisa. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter