Stotinu znanstvenih radova o inovacijama i poduzetništvu

Znanstvena konferencija održavat će se od 21. do 23. svibnja u hotelu Park Plaza Histria
Znanstvena konferencija održavat će se od 21. do 23. svibnja u hotelu Park Plaza Histria

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare pri Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" najavljena je međunarodna znanstvena konferencija "European Union Future Perspectives: Innovation, Entrepreneurship and Economic Policy" koja će se od 21. do 23. svibnja održati u hotelu Park Plaza Histria. Prodekan za suradnju s okruženjem i poslovne financije FET-a i projektni menadžer Smart Inno projekta za pulsko sveučilište prof. dr. sc. Robert Zenzerović, najavio je konferenciju koju zajednički organiziraju Sveučilište Jurja Dobrile u Puli i Istarska razvojna agencija u sklopu projekta Smart Inno.

Inovacije u turizmu

- Kroz 15 sesija predstavit će se više od stotinu znanstvenih radova na teme inovacija i poduzetništva, s naglaskom na društveno poduzetništvo i društvene te inovacije u turizmu. Brojnim radovima osvrnut će se na efekte ekonomske politike u kontekstu budućih perspektiva razvoja Unije, a predstavit će ih znanstvenici iz čitave Europe, rekao je Zenzerović.

Najavljeni su i "keynote speakeri", odnosno glavni govornici, a to su ugledni profesori Steve Keen, Guglielmo Maria Caporale, Zenonas Turskis, Michael Dowling i Peter Mihaly. Profesor Guglielmo Maria Caporale održat će govor 21. svibnja s početkom u 14 sati, dok će ostali izlagati u plenarnoj sesiji slijedeći dan, s početkom u 12 sati.

Dvije radionice

Kristina Hlavati, projektni asistent u Smart Inno projektu, najavila je da će sveučilište i IDA biti domaćini četvrtog "Smart Inno Transnational Project Meetinga" koji će se održati 21. i 22. svibnja, a okupit će 18 partnera iz osam zemalja Jadransko-Jonske regije. Najavila je i dvije radionice koje će se održati 21. svibnja. Na prvoj radionici "Innovation support in entrepreneurship" sudjelovat će Bruno Radojica (MINPO), Jasna Jaklin Majetić (HGK), Jana Blažević Marčelja (Znanstveno-tehnologijski park STEPRI - Sveučilište u Rijeci), Nikola Balić (Ured za transfer tehnologije, Sveučilište u Splitu), Ani Gerbin (Pacinno Project, IPA CBC) Vedrana Grozdanić (MET.R.IS.), Siniša Miljević (Istarska razvojna turistička agencija - IRTA) te profesorica doc. dr. sc. Violeta Šugar (FET "Dr. Mijo Mirković").Na druga radionica "Financing innovative entrepreneurial ventures" sudjelovat će Davorin Štetner (Predsjednik  hrvatske mreže poslovnih anđela), Damir Mujić (CRANE), Cinzia Zubin (HBOR), Goran Jeras (Etična banka), Hrvoje Hafner (Osnivač Crowdfunding platforme Doniralica ), Sanja Vale Čupić (Adrinaut) i Blanka Matković (BPW Kreativna/Creativa).

Kako je najavio Alek Dragojević, stručni suradnik u IDA-i, na svečanosti otvorenja, u četvrtak u 13 sati, sudjelovat će predstavnici MINPO-a, Istarske županije, Grada Pule, Smart Inno Lead Partnera, Istarske razvojne agencije i FET-a. (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter