Stotinjak učenika u informatičkoj štafeti


Stotinjak učenika iz istarskih osnovnih škola jučer je sa svojim profesorima mentorima sudjelovalo na petoj Informatičkoj štafeti koja se održavala u Osnovnoj školi Veli Vrh. Ovo županijsko međuškolsko ekipno natjecanje iz informatike, u organizaciji Društva informatičara Pula, održava se već peti put.

Naime, kako je na otvorenju pojasnila Tajana Velikanja, predsjednica DIP-a, prva je štafeta održavana samo za učenike pulskih osnovnih škola, no vremenom je ovo natjecanje raslo te se ove godine na njega prijavilo čak 25 timova.

Tim čine četiri učenika - po jedan od petog do osmog razreda, s tim da se deset ekipa jučer natjecalo u multimediji, a 15 u znanju informatike.

Natjecanje se zove štafeta jer je osim točnosti u rješavanju zadataka vrlo bitna i uigranost tima, odnosno brzina predavanja računala idućem članu ekipe.

Za sve je natjecatelje jučer škola domaćin priredila i objede, a učenici su u pauzi prošetali gradom te posjetili i dva muzeja - Arheološki i Povijesni i pomorski muzej.

Po povratku u školu sve je natjecatelje dočekalo i ugodno iznenađenje - nastup mađioničara, doznajemo od učiteljice Vesne Lorencin koja je vodila natjecanje. (Napisala i snimila B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter