Stotinjak rekreativaca hodalo za Sigurnu kuću

Svi istarski i riječki sudionici akcije na Vojaku
Svi istarski i riječki sudionici akcije na Vojaku

Više od 135 hodača rekreativaca sudjelovalo je u nedjeljnoj humanitarnoj akciji u organizaciji Kluba žena IDS-a "Hodanjem do zdravlja – Camminando verso la salute" na Učki, namijenjenoj prikupljanju donacija za Sigurnu kuću Istra. Predsjednica kluba žena IDS-a Sandra Ćakić Kuhar istaknula je zadovoljstvo akcijom i brojem sudionika koji su pristigli iz cijele Istre i Rijeke, a kumovalo je i lijepo vrijeme. Okupljanje je s istarske strane bilo u 10.30 sati na Veloj Učki, a s riječke na Poklonu, da bi se na vrhu svi zajedno susreli oko 13.30 sati, nakon čega je uslijedilo druženje uz ručak.

Ćakić Kuhar podsjetila je da Klub žena IDS-a već treću godinu za redom okuplja i žene i muškarce koji prelaženjem pješačke staze svoje korake pretvaraju u novčanu donaciju sponzora i tako spajaju ugodno s korisnim. „Hodanjem do zdravlja“ doprinose podizanju svijesti o važnosti kretanja i tjelesne aktivnosti, a ujedno doniraju novčana sredstva u unaprijed poznate svrhe.

Ove su godine donacije namijenjene Sigurnoj kući, za što je čelnica Kluba žena IDS-a napomenula da će idućih dana javnosti objaviti koliko je novaca prikupljeno, čim dobiju sve informacije. Sigurna kuća je društveno važna institucija koja je nedavno obilježila deset godina uspješnog rada i nesebično pomaže ženama žrtvama nasilja. No, navela je Ćakić Kuhar, prisutan je, nažalost, problem njena financiranja, pa su ovom akcijom željeli pomoći. Sudionicima akcije Kluba žena IDS-a "Hodanjem do zdravlja" pridružili su se jučer i istarski župan Valter Flego te gradonačelnici Novigrada i Pazina Anteo Milos i Renato Krulčić. (T. K.)


Podijeli: Facebook Twiter