Stotinjak plesaca stiglo u Pulu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ljetne plesne radionice, koje se vec tradicionalno održavaju krajem srpnja u sklopu Medunarodnog kazališnog festivala mladih, pocele su prije dva dana, i to trima radionicama jazz dancea, klasicnog baleta i suvremenog plesa, istaknuto je na konferenciji za novinare u Istarskom narodnom kazalištu, koje je uz zagrebacki plesni studio Liberdance suorganizator ovih radionica.

Ove se godine održava ukupno pet radionica, od cega tri suvremenog plesa te po jedna klasicnog baleta i jazz dancea koje vode plesni pedagozi iz Hrvatske i svijeta.

Rajko Pavlic iz studija Liberdance istaknuo je da je ove godine interes iznimno velik te da je u Pulu stiglo stotinjak plesaca iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Italije, Madarske, Njemacke, Grcke i Velike Britanije.

- Vec dugi niz godina uspješno suradujemo s INK-om. Ovogodišnje plesne radionice ne razlikuju se puno od prethodnih, radi se prije svega o radionicama suvremenog plesa, no novina je klasicni balet koji vodi Sabrina Rinaldi iz Italije, kazao je Pavlic te dodao da se nada da ce ljetne plesne radionice u buducnosti trajati još više dana te da ce ugostiti više pedagoga i samim time više polaznika.

Do kraja ovogodišnjeg MKFM-a preostaju još dvije radionice suvremenih plesnih tehnika koje vode Anton Lachky i Aleksandra Janeva, i to od 1. do 5. kolovoza.


Podijeli: Facebook Twiter