Stotinjak pandića uspješno "diplomiralo" ping pong

Kruno Ivančić (desno) na jednoj od prošlih utakmica (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)
Kruno Ivančić (desno) na jednoj od prošlih utakmica (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)

Treća "sezona" sportsko-edukativnog projekta "Serva za budućnost" koji zajednički provode Stolnoteniski klub Pula i dječji vrtić Mali svijet, a koji za cilj ima djeci vrtićke dobi kroz igru i druženje približiti stolni tenis kao popularan sport, razvijati opća i specifična znanja, vještine i sposobnosti te, naravno, promovirati sportski i zdrav način života, privedena je kraju jučerašnjom završnom prezentacijom u velikoj dvorani Doma sportova.

Vrijedno trenirali

Tijekom ove sezone kroz stolnotenisku grupu Pandići prošlo je 103 djece iz pet vrtićkih skupina - Izvor, Latica, Veruda, Zvončići i Ribice. Osim onih, koji su bili prisiljeni izostati zbog bolesti ili više ne pohađaju vrtić, u četvrtak su s trenerima Bogdanom Đekićem, Dinom Pervan, Vladom Milosavljevićem i Alenom Ivančinom pokazali što su naučili u proteklih sedam mjeseci, kroz dvotjedne treninge koji su se sastojali od stolnoteniskog treninga prilagođenih dobi i uzrastu te likovnih radionica na temu stolnog tenisa.

Naime, Pandići su od listopada vrijedno trenirali po dva puta tjedno s dvoje trenera, a za trud su bili i pojedinačno nagrađeni, i to "pandićima" za primjereno ponašanje, stolnotenisko lopticom nakon 22 uspješno odrađena treninga, a za 45 odrađenih treninga stolnoteniski reket. Prvu prezentaciju naučenog odradili su sredinom prosinca, a jučer znanja i vještine koja su dodatno usvojili u proteklih pet mjeseci.

Sudjelovali i roditelji

Nekoliko vježbi koje su mališani odradili s trenerima, odradili su i roditelji pandića, koji su kasnije mogli razgledati likovne uratke koja su djeca proteklih mjeseci stvarala u likovnoj radionici u sklopu projekta "Serva za budućnost". (Marina VUKŠIĆ, snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter