Stotinjak izvođača u akciji "Zagrlimo ljubav zajedno"

Koncert su najavili Tea Tidić iz grupe CherryBombz i Igor Loparić, predsjednik udruge "Naš san njihov osmijeh" (Neven LAZAREVIĆ)
Koncert su najavili Tea Tidić iz grupe CherryBombz i Igor Loparić, predsjednik udruge "Naš san njihov osmijeh" (Neven LAZAREVIĆ)

Veliki humanitarni koncert u povodu pet godina postojanja udruge Naš san njihov osmijeh pod nazivom "Zagrlimo ljubav zajedno" održat će se u petak navečer u Uljaniku od 19 sati, a sve će trajati do 2 sata iza ponoći, najavljeno je na konferenciji za novinare u srijedu u galeriji Cvajner na kojoj su govorili predsjednik Udruge Igor Loparić i Tea Tidić iz grupe CherryBombz.

Stotinjak izvođača

U petak navečer u Uljaniku nastupit će desetak bendova i jedna plesna udruga a Tea Tidić opisala je taj koncert kao svojevrsnu matineju s obzirom da počinje točno u 19 sati, a vrata se otvaraju pola sata prije. Koncert otvaraju najmlađi, breakdanceri iz AB Originala, a kroz večer će se predstaviti pulski autorski i cover bendovi, bit će tu punkera i alternativaca te hip hopera za kraj. Nakon AB Originala, koji će imati još jedan nastup u 21.30, nastupit će redom Irena & Mauro Giorgi (19.05 sati), CherryBombz (19.30 sati), Elm Street Escape (20.10 sati), Limunova pita (20.50 sati), Fonjatura (21.45 sati), Pokret otpora (22.20 sati), Sick Crap (23 sata), Ostaci zvuka (23.40 sati), 052 (0.20 sati ), Shadow MC (1 sat) i Via Luče (1.40 sati).

- U rekordnom roku skupilo se stotinjak izvođača. Velika kreativnost Pule sakupljena je u klubu Uljanik kroz ove izvođače, zaključila je Tidić.

Svi izvođači nastupit će bez ikakvih naknada a isto tako i klub Uljanik ustupa salu bez naknade.

Osjećaj pozitive

Ulaz na koncert je 10 kuna, a bit će postavljena i kasica za dobrovoljne priloge. Novac će biti uplaćen na račun udruge te iskorišten za veliku humanitarnu akciju "Slušaj svoje srce" kojom će u lipnju pripomoći najmanje 150 obitelji u 15 županija.

Loparić je podsjetio da je njegova udruga u pet godina organizirala i provela 35 humanitarnih akcija u sklopu kojih je prikupljeno oko 40 tona namirnica koje je primilo petstotinjak obitelji na području Hrvatske. Budući da nisu usmjereni isključivo na djelovanje u Istarskoj županiji uspostavili su suradnju i s tristotinjak raznih organizacija na području Hrvatske. Kroz udrugu je prošlo oko 200 volontera koji su odradili oko 20 tisuća volonterskih sati, organizirano je 20-ak likovno-stvaralačkih radionica s najmlađim štićenicima udruge. Udruga je za svoj humanitarni rad primila nagradu Grada Pule te državnu nagradu, a nagrađeni su i Istrianom u kategoriji Humanost na djelu.

- Mi predstavljamo taj osjećaj pozitive, ljubavi i sreće, kazao je Loparić. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter