Stotinjak Harley-Davidsona protutnjalo južnom Istrom

(D.ŠTIFANIĆ)
(D.ŠTIFANIĆ)

Kao i svake godine u ovo vrijeme u Puli se okupe slavni motocikli Harley-Davidsoni i njihovi vlasnici, pa je tako i ovog vikenda na već petom ovakvom okupljanju u organizaciji moto kluba Twin Horn MC iz Pule. U Puli i u điru po južnoj Istri okupilo se stotinjak Harley-Davidsona koji su jučer krenuli iz Pule do Medulina pa potom do Fažane gdje su se sjatili na rivi. Tu ima dosta i drugih motocikala, ali Harleyji i njihovi vlasnici i ljubitelji su ipak glavni, ovo je njihova fešta. A ove godine, osim iz Hrvatske došli su i iz Njemačke, Austrije, Mađarske, Italije i Slovenije, a jedan je došao čak iz Amerike, točnije iz Rockforda iz savezne države Illinois.

- Odaziv je dobar i svi su zadovoljni, ali ovo nije masovno okupljanje, kaže nam predsjednik Twin Horna MC-a Edi Ljubić, podsjećajući da Harley-Davidsoni nisu baš jeftini, u prosjeku koštaju od 15 do 20 tisuća eura, a najskuplji koji se može ovdje vidjeti košta više od 50 tisuća eura.

Na manifestaciju je došao i generalni zastupnik za Harley-Davidsona za Hrvatsku, koji nudi probne besplatne, polusatne probne vožnje, što je izazvalo prilično veliki interes tako da su već jučer sve vožnje rezervirane za sva tri dana.

Nakon okupljanja na fažanskoj rivi uslijedio je povratak u sjedište Twin Horna na Monte Giru gdje su na programu bili odabir najljepše H-D prerade, proglašenje pobjednika i razne igre uz nagrade te koncert Three Stupid Dogs.

Osim toga zabavnog dijela i druženja, cijela manifestacija kao i uvijek ima humanitarni segment jer će bajkeri kupiti namirnice koja će udruga Facebook humanitarci podijeliti potrebitima. (Mladen RADIĆ)
 


Podijeli: Facebook Twiter