Stotine Hrvata prosvjedovale u Haagu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prosvjedni skup pod nazivom "Pravda je izgubila ravnotežu" završio je u subotu u Den Haagu simbolicnim podizanjem crvenih kartona Haaškom sudu, od kojeg je zatraženo da preispita presude hrvatskim generalima. Na kraju mirnog prosvjeda nekoliko stotina Hrvata iz zemlje i svijeta, pozvano je da uz pjesmu Miroslava Škore "Sude mi" simbolicno pokažu crvene kartone Haaškom sudu.

Na središnjem gradskom trgu Pleinu okupilo se nekoliko stotina Hrvata, koji su doputovali iz Hrvatske, Nizozemske, Njemacke, Belgije, Austrije, Švicarskei Kanade, kako bi izrazili nezadovoljstvo prvostupanjskim presudama hrvatskim generalima i ocjenom Oluje kao udruženog zlocinackog pothvata.

Skup je otvoren pjevanjem hrvatske himne, a na pozornicu je postavljeno osam praznih stolica na kojima su ispisana imena generala Ante Gotovine i Mladene Markaca te šestorice bosanskohercegovackih Hrvata kojima se sudi na Haaškom sudu. Iz Hrvatske su u nekoliko autobusa stigli branitelji iz Zadra, Splita i Zagreba, a na motociklima je stiglo i osam motorista iz braniteljskog kluba "Veterani". (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter