Stopostotni učinak porečkih odbojkašica u 1. A ligi!

Kormilari pobjedničkim brodom - Vanessa Pahović, kapetanica Poreča (J. PREKALJ)
Kormilari pobjedničkim brodom - Vanessa Pahović, kapetanica Poreča (J. PREKALJ)

Dvorana SRC-a Veli Jože, Poreč. Gledatelja 200. Suci: Milan Rajković i Domagoj Niessner (oba Rijeka). Poreč - Marina Kaštela 3:1 (25:27, 25:23, 25:16, 25:23).

POREČ: Danilović, Pahović 6, Zahirović (L), Sumić, Brletić 9, Miloš 24, Mostahinić 14, Burilo, Šaini 5, Sain, Žužić 10, Novosel.

MARINA KAŠTELA: Todorović 2, Botić (L), Balić 7, Batinić, jozić 3, Raunić, Čizmić 13, Pavlov, Ćurak, Vukić 13, Miljak 19.

I u petom prvenstvenom nastupu odbojkašice Poreča nastavile su pobjedničku seriju, ovoga puta svladavši Marinu Kaštela 3:1, rezultatom kojim su nadvisile i prethodna četiri suparnika. No, zadale su Kaštelanke dosta posla Porečankama, koje su bile i nadomak gubitka prvog boda ove sezone, s obzirom da su gošće vodile 1:0 i 23:22 u drugom setu.

Međutim, pravim potezima u presudnim trenucima nisu porečke odbojkašice dozvolile da im ni taj, kao ni preostala dva seta izmaknu iz ruku te su se sa stopostotnim učinkom u pet utakmica još jače učvrstile na čelu ljestvice prve jakosne skupine.

Set koji tradicionalno Poreč gubi u svakoj utakmici ove sezone ovom je prigodom bio prvi, koji je većim dijelom bio izjednačen, ali su domaće odbojkašice bile blizu da i tu dionicu igre riješe u svoju korist, s obzirom da su vodile 23:20 i imale dvije set-lopte (24:23, 25:24). No, gošće su ipak prve iskoristile svoju jedinu set-loptu na ogledu.

U drugom setu stvorile su djevojke iz Velog Jože veliku prednost (19:10), no nakon minute odmora kao da su se blokirale te su Dalmatinke serijom 11:1, uz šest pogrešaka Porečanki, stigle do vodstva (21:20), kasnije i dva poena od seta. Ipak, u završnici Nika Mostahinić i Laura Miloš nisu dozvolile da Kaštelanke povedu s 2:0.

Najuvjerljiviji set na porečkoj strani bio je treći, sredinom kojeg se počeo ponavljati scenarij iz drugog seta. Domaće igračice su vodile 17:9, ali je Marina Kaštela serijom 6:0 stigla na svega dva poena zaostatka (15:17). Međutim, Poreč je ovoga puta na vrijeme zaustavio nalet gošći i do kraja seta im dozvolio da upišu još svega jedan poen.

U četvrtom setu Porečanke nisu uspijevale pobjeći na prednost veću od dva-tri poena. Kaštelanke su poravnale na 20:20, ali je kod rezultata 23:23 najiskusnija u domaćim redovima Orieta Žužić prvo napadom donijela meč-loptu svojoj ekipi, a potom odličnim servisom zaključila priču.

Sljedeću službenu utakmicu odbojkašice Poreča odigrat će već u srijedu, kada će im u goste doći Split 1700, s kojim će odigrati prvi susret četvrtfinala Kupa Hrvatske. Utakmica se igra u dvorani SRC-a Veli Jože s početkom u 19 sati. (K. KLARIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter