Stoperski tandem zabrinuo Pamića

Zablistao protiv Gorice - Mario Babić (D. MEMEDOVIĆ)
Zablistao protiv Gorice - Mario Babić (D. MEMEDOVIĆ)

Sredinu dvotjedne prvoligaške stanke pulski su nogometaši jučer obilježili trčanjem. Pod budnim nadzorom trenera Igora Pamića, Darka Raić Sudara, Miroslava Kuljanca i Elvisa Peršića na poligonu na "Drosini" 14 je igrača Istre 1961 nizalo krugove.

Uoči dvodnevne stanke od treninga "zeleno-žuti" su odrađivali zadanu trkačku dionicu po kiši. Bio je to trening odrađen nakon jedine prijateljske utakmice zakazane za ovu stanku, one koju su dan ranije u Medulinu odigrali protiv slovenskog prvoligaša Gorice.

Ta je utakmica protiv jakog suparnika zaključena 0:2 porazom dobro došla da trener Pamić isproba neke igrače, kao i neke dodatne varijante u igri, a i igračima je uvijek draže odigrati utakmicu nego samo trenirati, iako zbog teškog terena nisu moglo odigrati kako su priželjkivali.

- Utakmica nam je dobro poslužila da se malo rastrčimo i vidimo gdje smo protiv kvalitetnog protivnika. Zadovoljan sam igrom, a posebno nekim igračima - rekao je Pamić. - Primjerice Babićem koji je pokazao da na njega u budućnosti ipak možemo ozbiljnije računati, ali i Ilićem koji je prvi puta odigrao pravu utakmicu i pokazao da je zanimljiv.

To su svakako dobici ovog susreta, a s druge strane imali smo pegulu da nam se ozlijedio Čagalj. Nadam se da će čim prije biti spreman za treninge, jer nam je trenutno izvan stroja i Budicin.

Baš ti problemi u zadnjem redu ono je što najviše muči trenera "zeleno-žutih" u ovoj stanci. Budicin još osjeća posljedice onog neugodnog starta Sačera na posljednjem treningu uoči gostovanja na Parku mladeži, a sad je ozlijeđen i Čagalj.

Kad bi danas Puljani morali odigrati susret, ispred Prskala bi stajali Horvat, Obšivač, Graf i Woon, četvorka bez adekvatne zamjene osim Pilipovića za lijevi bok. Ipak, za očekivati je da će Čagalj biti spreman do subotnjeg gostovanja kod Lokomotive.

Dobra je vijest da će i Slavko Blagojević, koji je u 2:1 pobjedi protiv Hrvatskog dragovoljca upisao premijerni prvoligaški gol u dresu Istre 1961, biti spreman za nastavak prvenstva, kao i napadačka četvorka Radonjić, Križman, Jo i Franjić. (R. CAR)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter