Stonesima dvije nagrade NME-a

Rolling Stones
Rolling Stones

Rolling Stonesi su osvojili dvije nagrade časopisa "New Musical Expressa" na dodjeli u Londonu u srijedu navečer, a gitarist Ronnie Wood izjavio je kako se bend nada da će svirati na festivalu u Glastonburyju u lipnju.

Stonesi su osvojili nagrade za najbolji nastup u živo i najbolji glazbeni film. U ime grupe nagrade je primio Wood. Slavni bend vratio se na pozornice krajem 2012. kako bi obilježio 50 godina postojanja. Njihova mini turneja Britanijom i Sjedinjenim Državama bila je hit među kritičarima i fanovima.

Wood je rekao Reutersovoj televiziji da grupa želi odsvirati još koncerata i da se nada nastupu na kultnom festivalu u Glastonburyju, po prvi put u karijeri. "Silno bih to želio, a pošto smo najbolji u živo nadam se da ćemo dobiti poziv", rekao je Wood.

Festival će se održati od 26. do 30. lipnja, a postava izvođača još nije objavljena.

Nagrade NME-ja za najbolji britanski bend dobio je Biffy Clyro, a za međunarodni The Killers. Najboljim albumom proglašen je "Given To The Wild" The Maccabeesa. Glazbenim događajem godine proglašeno je otvorenje Olimpijskih igara u Londonu, a za heroja godine izabran je Barack Obama. (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter