Stonesi večeras prvi put u Glastonburyju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Veterani svjetskog rocka Rolling Stonesi večeras će, prvi put u svojoj pedesetogodišnjoj karijeri, svirati na najpoznatijem britanskom festivalu u Glastonburyju.

Stonesi će održati kompletan koncert u trajanju od dva sata i 15 minuta, uz pripadajući pirotehnički show, pišu lokalni mediji.

Fanovi koji su platili 205 funti za trodnevnu ulaznicu imat će, naravno, prigodu vidjeti cijeli koncert, a gledatelji BBC-ja u izravnom prijenosu prvih sat vremena.

Posjetitelji u Glastonburyju zagrijavaju se za koncert od ranog jutra, noseći velike maske Micka Jaggera i Keitha Richardsa i majice Stonesa. Festivalski DJ ih potiče emitirajući najveće hitove benda.

Richards je ovog tjedna izjavio da im je koncert u Glastonburyju bio "suđen", iako su prije mnogo godina odbili ponudu za nastup.

Frontmen Mick Jagger, koji je ranije izjavio da se veseli svirci na tom mitskom festivalu, kazao je da namjerava iskoristiti prigodu i pogledati što više nastupa na nekoliko festivalskih pozornica. Skicu onoga što mora vidjeti napravila su mu djeca, kazao je.

U petak navečer, prvog dana festivala, najviše su pažnje svojom svirkom izazvali Arctic Monkeysi, koji su u Glastonbury stigli ravno iz Zagreba, gdje su prije tri dana bili glavne zvijezde ina jarunskom INMusic festivalu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter