Stonesi u bitci oko osiguranja zbog odgođenih nastupa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

The Rolling Stonesi su se upleli u pravnu bitku oko 76.630.000 milijuna kuna osiguranja (7,9 milijuna funti) za koje tvrde da im pripada zbog odgođenih koncerata nakon samoubojstva dugogodišnje djevojka Micka Jaggera L'Wren Scott, piše časopis Uncut. Jaggerova djevojka počinila je samoubojstvo u ožujku ove godine, zbog čega je bend otkazao niz koncerata u Australiji i Novom Zelandu. Jaggeru je tada dijagnosticirano da boluje od akutnog traumatskog stresnog poremećaja.

Grupa je prethodno uzela policu osiguranja koja im je jamčila da će biti plaćeni ako su nastupi otkazani u slučaju smrti članova obitelji ili drugih, uključujući i Scott. Osiguravatelji tvrde da njezina smrt nije pokrivena policom osiguranja jer postoji mogućnost da je bolovala od već postojećeg mentalnog stanja.

Upravo zbog tog razloga, polica osiguranja bi mogla biti nevažeća. Stoga se osiguravatelji sada bave stanjem Scottina mentalnog zdravlja te su dobili sudsko dopuštenje da sakupe informacije od Scottina brata Randalls Bambrougha. Bambrough je navodno rekao da nije upoznat sa sudskim nalogom i da ga još nisu pitali za informacije. Stonesi su otkazali svoju turneju po Australiji i Novom Zelandu nakon djevojčina samoubojstva. Bend trenutno svira po novom rasporedu datuma, no morali su otkazati u Melbourneu kroz vikend zbog Jaggerove grlobolje. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter