Stonesi počeli obljetničku mini turneju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Legendarni Rolling Stonesi održali su u nedjelju u Londonu svoj prvi koncert nakon pet godina, na početku svoje mini turneje kojom će proslaviti 50 godina na sceni.

Pred dvadesetak tisuća obožavatelja u londonskoj O2 Areni, Stonesi su u svom stilu odsvirali brojne hitove i pokazali da su strahovanja da bi godine mogle usporiti jedan od najvećih svjetskih bendova bila potpuno neutemeljena.

Pošto je Mick Jagger otvorio koncert s "I Wanna Be Your Man", uslijedila su više od dva sata energičnog rock and rolla s primjesama bluesa, sve do završnog bisa s "You Can't Always Get What You Want" i "Jumpin' Jack Flash".

Kao gosti sudjelovali su i američka R&B pjevačica Mary J. Blige i gitarist Jeff Beck. Bivši članovi Rolling Stonesa Bill Wyman i Mick Taylor također su nastupili na londonskoj pozornici, svirajući uz redovne članove benda, Jaggera, Ronnieja Wooda, Keitha Richardsa i Charlieja Wattsa po prvi puta u posljednjih 20 godina.

"Trebalo nam je 50 godina da dođemo od Dartforda do Greenwicha!", rekao je Jagger, aludirajući na glazbene početke benda čiji su korijeni  samo nekoliko kilometara od dvorane na jugoistoku Londona. "Ali, uspjeli smo. Još je nevjerojatnije da nas još uvijek dolazite gledati ... hvala vam na tome", rekao je Jagger.

Nedjeljni koncert prvi je od dva nastupa Rolling Stonesa u O2 Areni prije nego prijeđu Atlantik kako bi održali još tri koncerta u Sjedinjenim Državama.

Ta mini turneja kulminacija je raznih događanja kojima bend obilježava 50 godina otkako je u srpnju 1962. održao prvi koncert u legendarnom klubu Marquee na londonskom Oxford Streetu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter