Stomatološka ordinacija u Savičenti čeka dozvolu Ministarstva

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

Spremna je nova stomatološka ambulanta u prizemlju Zdravstvene stanice u Savičenti čije su uređenje sufinancirali Istarski domovi zdravlja i Općina, ali se čeka da nadležni iz Ministarstva zdravlja obave očevid i daju dozvolu za početak rada nove ordinacije. Preduvjet je to da Istarski domovi zdravlja raspišu natječaj za zapošljavanje stomatološkog tima, liječnika i medicinske sestre, za što također moraju dobiti suglasnost ministra zdravlja Darija Nakića, iako je riječ o ordinaciji koja je uvrštena u javnozdravstvenu mrežu, samo što nije bila popunjena.

Stomatološka ordinacija sad je u prizemlju, gdje je i ambulanta obiteljskog liječnika. Žitelji općine, međutim, već duže vrijeme nemaju "svog" stomatologa. Jedno vrijeme dolazila im je stomatologinja iz Pule, dva dana u tjednu, ali već duže vrijeme su ostali i bez nje. Općinski načelnik Dalibor Macan vjeruje da će se stomatološka ordinacija uskoro otvoriti i stanovnici općine Svetvinčenat dobiti još jednu vrlo bitnu zdravstvenu uslugu u neposrednoj blizini mjesta stanovanja.

Općinski načelnik nada se nastavku ove lijepe suradnje s Istarskim domovima zdravlja - da u skorije vrijeme zajednički financiraju obnovu fasade i dijela krova koji je hitno potrebno sanirati. (D. PALIBRK)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU 18. SVIBNJA


Podijeli: Facebook Twiter