Stolni tenis: Puljanke otvaraju sezonu u Petrinji

Dina Pervan (Snimio Danilo MEMEDOVIĆ)
Dina Pervan (Snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

Sutra počinje nova sezona Prve lige stolnotenisačica, dok će dečki prvo kolo odraditi sedam dana kasnije. Stolnotenisačice će svoje mečeve igrati po ustaljenom rasporedu, dok će stolnotenisači s vremena na vrijeme imati dvostruku program, jer će ponekog vikenda, zbog štednje, spajati po dva kola.

Sustav natjecanja ostao je isti. Liga broji deset klubova koji će se ogledati po dvostrukom bod sistemu, nakon čega će četiri najbolja krenuti u lov na naslov prvaka, dok će dva najslabija skliznuti u niži rang.

Igrački kadar pulske ekipe doživio je promjene u odnosu na prošlu sezonu.

- Ivanka Bilobrk napustila je naše redove i preselila u Dugu Resu, vratili smo s posudbe Mariju Jadrešku, dok su u klubu ostale Ljiljana Janković, Dina Pervan i Dorina Srebrnjak - otkrio je ljetne trener Pule Bogdan Đekić, najavljujući sezonu koja je pred vratima. - Nikad dosad novak u Prvoj ligi nije bio ovako jak kao što je to slučaj s Dr. Časlom za koji nastupaju jedna Japanka te odlične Vugrinec i Rakovac. Oni će biti glavni pretendenti za finale protiv branitelja naslova Mladosti Iskona, dok će se sve ostale ekipe boriti za pozicije između treće i devete.

U konkurenciji stolnotenisača iz Prve lige ispali su varaždinski Željezničar i Dugo Selo, dok su novi prvoligaši postali Split i Kutina. I u momčadi Pule je došlo do promjena u igračkom kadru.

- Tomislav Pucar, Puljanin kojeg nam je Zagreb bio ustupio prošle sezone, prebačen je u njihovu prvu momčad, a zauzvrat su nam oni poslali njihovog lanjskog trećeg igrača, Ivana Zeljka. U klubu su ostali Ivan Slavić i Matej Mamut, kojima smo priključili kadete Ališića i Matoševića, a usto smo doveli talentiranog kadeta Deklevu iz Višnjana. Oni će po potrebi sjediti na klupi i zaigrati u slučaju ozljede nekog od seniora - istaknuo je Đekić.

Bez obzira na to, ostanak stolnotenisača Pule u Prvoj ligi ne bi trebao doći u pitanje. (Ivica CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter