Stolni tenis: Karlo J. Antolović drugi u Ljubeščici

Karlo Johanes Antolović i Leon Šantek
Karlo Johanes Antolović i Leon Šantek

Karlo Johanes Antolović, desetogodišnji stolnotenisač Sv. Lovreča na najbolji je način demonstrirao svoju nadarenost osvojivši, s omjerom od šest pobjeda i svega jednim porazom, drugo mjesto na pozivnom turniru najboljih najmlađih kadeta Hrvatske TOP-12 održanom u Ljubeščici u Varaždinskoj županiji.

Antolović je kao najbolji najmlađi kadet PIG regije na rang-listi HSTS-a na TOP-12 prvo u svojoj skupini nanizao svih pet pobjeda, nad klupskim kolegom Lukom Jovičićem i Patrikom Tomićem (TIS, Zagreb) po 3:0, Ninom Hrelcem (Igea, Varaždin) 3:1, Lovrom Zovkom (Zagreb) 3:1 i Ivorom Banom (Mladost Iskon, Zagreb) 3:0, od kojih su trojica posljednjih bolje plasirani od njega na rang-listi. Potom je u finalnoj skupini mladi Lovrečan svladao još jednog bolje rangiranog vršnjaka, Ivana Bošnjaka (Zagreb) 3:1, a jedini poraz doživio je od vodećeg hrvatskog najmlađeg kadeta Leona Šanteka (Ljubeščica) 0:3.

Šantek je na kraju imao isti omjer 6-1 kao i Antolović, tako da je pobjednika presudio njihov međusobni ogled. Antolovićevi klupski kolege Ivan Glavočević je s omjerom 2-5 zauzeo osmo, a Jovičić bez pobjede 12. mjesto. (K. KLARIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter