Stolni tenis: Ekipna bronca za hrvatske juniorke

Dorina Srebrnjak (D. ŠTIFANIĆ)
Dorina Srebrnjak (D. ŠTIFANIĆ)

Hrvatska ženska juniorska reprezentacija u stolnom tenisu osvojila je brončanu medalju u ekipnom dijelu natjecanja na 56. juniorskom i kadetskom prvenstvu Europe kojem je domaćin češka Ostrava. Hrvatske juniorke, za koje su igrale Lea Rakovac, Mateja Jeger, Dorina Srebrnjak i Paula Markati, medalju su osigurale 3:2 pobjedom u četvrtfinalu nad Poljskom, nakon čega su u polufinalu s 1:3 poražene od Rumunjske.

Protiv Poljakinja dvije je pobjede upisala Rakovac, Jeger je imala pobjedu i poraz, dok je Srebrnjak zabilježila poraz. Od članice Pule uspješnija je bila Agniezka Kaczmarek, koja je nakon izgubljenog prvog seta preostala tri riješila u svoju korist.

U ogledu protiv Rumunjki Rakovac je imala pobjedu i poraz, dok su Jeger i Srebrnjak upisale po poraz. Od pulske je igračice ovaj put bolja bila Bernadett Balint, koja je u prvom setu osvojila samo dva poena, da bi potom dominirala u preostala tri i tako pomogla svojoj reprezentaciji da izbori vizu za finale.

Nakon poraza u osmini finala od Italije, hrvatski juniori su završili u razigravanju od 9. do 16. mjesta gdje su ostvarili tri pobjede. Redom su padale Turska (3:0), Nizozemska (3:1) i Rusija (3:1) za konačno deveto mjesto na prvenstvu.

Potpuno oprečni rezultat imale su hrvatske kadetkinje, koje su nakon poraza od Srbije u osmini finala potpuno potonule i upisale još tri poraza, od Njemačke (0:3), Švedske (1:3) i Turske (1:3), te su na kraju osvojile 16. mjesto. Kadeti, koje je vodio pulski trener Bogdan Đekić, nastupili su u drugoj jakosnoj skupini te su u drugoj fazi natjecanja najprije dobili Ukrajinu (3:1), a potom izgubili od Izraela (1:3) i tako završili u razigravanju od 21. do 24. mjesta. Tu su najprije svladali Estoniju (3:1), potom izgubili od Grčke (0:3) te tako osvojili 22. mjesto na europskoj smotri. (I. C.)


Podijeli: Facebook Twiter