Stolice poput skulptura

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na zagrebackom Velesajmu u tijeku je 37. medunarodni sajam namještaja Ambienta na kojem su predstavljeni radovi brojnih dizajnera za podrucje namještaja, unutarnjeg uredenja i pratece industrije. No, ovogodišnji sajam obilježile su dizajnerske stolice Stefana Lupina koje je on posvetio balkanskim velikanima.

Naime, ovaj poznati fotograf u posljednje se vrijeme odlucio posvetiti dizajnu. Rezultat njegova rada su stolice koje bi se zapravo mogle nazvati skulpturama. Izradene su od drva, a svaka je teška oko 60 kilograma.

- U posljednje vrijeme osim stolica dizajniram i okvire, ogledala i krevete. Stolice izložene na ovogodišnjoj Ambienti posvecene su balkanskim velikanima, od kraljevica Marka preko bana Jelacica do Franje Tudmana. Stolica posvecena Titu bila je izložena samo jedan dan, a onda je uklonjena i sad je na putu za Beograd. Ovom posvetom htio sam stolicama dati novu dimenziju, tako da se zapravo radi o skulpturama, kazao je Lupino koji se ubrzo sprema na put u Moskvu gdje ce izložiti svoja djela.

Takoder, Lupino ocekuje skoru objavu svoje knjige "Istarski vinski carobnjaci" u kojoj je uz istarske pejzaže fotografijom predstavio i petnaest najboljih istarskih vinara.


Podijeli: Facebook Twiter