Stol nalik cahuri za bolju koncentraciju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stine Gam i Enrico Fratesi, dansko-talijanski dizajneri, kreatori su studija Gamfratesi koji su dizajnirali atraktivni Rewrite desk, stol nalik cahuri koji omogucava bolju koncentraciju svojih korisnika. Ovaj stol poznata tvrtka Ligne roset nedavno je izložila na sajmu Maison et Object 2011. u Parizu. Kao primarni materijali korišteni su cvrst orah i vuna, a neocekivane dimenzije i proporcije zadržavaju srednjovjekovni izgled. Velika ljuska fiksirana je za samu plocu, a metalni kovceg za donji dio stola da bi prikrio elektricne kablove i adaptere. Mali prorez na ploci koristi za provlacenje kablova kako bi stol zadržao uredan i chic izgled.

Stolice i kauci od sijena:
prozirna linija Essentiala, specijalizirane tvrtke za namještaj i ostale predmete od recikliranog materijala, ove je godine na milanskom Fuorisaloneu u sklopu najpoznatijeg europskog sajma namještaja Salone del Mobile predstavila trend "trasparente al punto giusto" – taman prozirno, novu liniju za vanjski namještaj sastavljen od ekostolice i vaze za cvijece, koja se može koristiti i kao multifunkcionalna vrecica. Kolekcija je napravljena od vodootpornog, prozirnog omota, dok se punjenje igra s prirodnim elementima. Vaza je od mekanog, prozirnog omota, korisna zbog dimenzija. Može biti iskljucivo vaza ili pak višenamjenska kutija.

Raznobojna ladicarka Aphrodite,
koju je dizajnirao Tadao Hoshino za Ligne Roset, predstavlja miks funkcionalnosti i boja, idealan za dnevne boravke i spavace sobe. Nacin otvaranja ladica omogucava poigravanje oblikom i formom, što je dalo ideju za njezin naziv. Sam dizajn baziran je na korištenju jednostavnih oblika, a boje ladica su badem-zelena, kaki, crna i tirkizna. Nalazimo je u dvije varijante - s osam ili pet ladica. Neobican nacin otvaranja ladica cini ju atraktivnom u svojoj kategoriji.


Podijeli: Facebook Twiter