Štokovci: 81-godišnjak preminuo nakon nesreće

Clio je s lijeve strane sasvim uništen
Clio je s lijeve strane sasvim uništen

Jutros oko 9.15 sati kod naselja Štokovci dogodila se teška prometna nesreća u kojoj su teške tjelesne ozljede zadobili 81-godišnji Barbanac te dvije žene iz okolice Barbana, u dobi od 79 i 89 godina. Vozač, 81-godišnjak, preminuo je u pulskoj Općoj bolnici uslijed težine ozljeda.

Barbanac je upravljao automobilom renault clio pulskih oznaka lokalnom cestom iz smjera Štokovci prema Bijažićima. Dolaskom do raskrižja sa županijskom cestom nije se zaustavio kod znaka "stop" već je nastavio cliom kroz raskršće i oduzeo prednost prolaska automobilu peugeot 3008 pulskih oznaka, kojim je u smjeru Juršići upravljao 37-godišnjak iz Svetvinčenta.

Oba vozila su uslijed silovitog sudara izletjela s kolnika na travnatu površinu. Peugeotova prednja strana bila je potpuno uništena, a clio je bio razbijen s lijeve bočne strane. Na mjestu nesreće nismo uočili tragove kočenja.

Troje ozlijeđenih iz clija odmah je prebačeno u pulsku bolnicu, no za 81-godišnjeg vozača je očito bilo kasno.

Ovo je prva prometna nesreća u 2013. godini s poginulom osobom. Lani su u istom razdoblju poginule dvije osobe - početkom veljače vozač je izgubio nadzor nad vozilom i zabio se u stablo oko kilometar od ulaza u Novigrad te na mjestu preminuo. Sredinom veljače stradao je pak 18-godišnji pješak, slovenski državljanin, kad je u Petroviji na njega naletio pijani 40-godišnji vozač iz Umaga u audiju (izmjereno mu je 2,46 promila alkohola). Mladić je podlegao ozljedama tri dana kasnije. (M. SARDELIN; snimio A. KANCELAR)


Podijeli: Facebook Twiter