Stoja domacin europskog sabora kampista

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Arenaturistov pulski kamp Stoja prvi je put domacin Adria Camping Rallyja. Rijec je o 11. susretu kampista koji koji ce se održavati do kraja tjedna. Stoja je ovim dogadajem ugostila preko 350 kampista iz 15 europskih država. Najviše "kamping-posada" pristiglo je iz Poljske i Ceške, ali i iz Finske, Portugala, Irske i Velike Britanije, a koji nisu redoviti gosti u istarskim kampovima.

Želimir Blaževic iz Udruge kampista Hrvatske, koja je zajedno s Arenaturistom organizirala ovo druženje, rijec je o svojevrsnoj uvertiri svjetskog druženja kampista F.I.C.C. Rally koji ce se sljedeci tjedan održati prvi put u Hrvatskoj, i to u umaškom kampu Park Umag, gdje se lani održao europski rally.

- Vec jedanaest godina organiziramo ovakve susrete za klubove kampista iz cijele Europe da bismo još više promovirali naše kamping-destinacije. Ovo je prvi put da se tako nešto organizira u Puli, a dosad smo u Istri rally organizirali u Parku Umag, a od drugih kampova u Zatonu, Strašku i Solarisu.

Istaknuo je da na ovakve susrete dolaze kampisti i iz onih zemalja koje nisu naši tradicionalni kamping-gosti, poput primjerice Finske. Upravo iz te zemlje u Puli se proteklih dana bilježi veci odaziv kampista.

Ovi susreti ne služe samo za odmor i druženje, vec i za upoznavanje novih destinacija. Tako ce oni koji su došli na jadranski rally u Puli moci upoznati ponudu u okolici najveceg istarskog grada.

A u Umagu se u razdoblju od 18. do 25. lipnja ne ocekuju samo europski gosti, vec i oni iz daleke Kine i Tajvana, zatim Kanade i SAD-a. Racuna se na brojku od 1.400 osoba koji nece kao destinaciju upoznavati samo Istru, vec i Zagreb i Plitvicka jezera, za koje su organizirani izleti.


Podijeli: Facebook Twiter