Stogodišnji maratonac trči svoju posljednju utrku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jedan 101-godišnji Sikh, za kojeg se vjeruje da je najstariji maratonac na svijetu, priprema se za svoju posljednju utrku, koja će se održati ovog vikenda.

Fauja Singh, zvan "Tornado s turbanom", počeo je trčati u dobi od 89 godina i otad je istrčao devet maratona (42 km), no priznaje da ga je starost ipak sustigla.

"Povrijeđen sam činjenicom da ću se povući", rekao je ovaj Britanac rođen u Indiji, koji govori samo pendžabskim jezikom, preko prevoditelja prije svoje posljednje utrke ove nedjelje.

"Stvarno ne želim čuti riječ 'mirovina', jer još uvijek mogu trčati i uskočiti u autobus. To je negativan osjećaj, kakav nikada prije nisam doživio."

Singh, koji je bio farmer u svojoj kući u državi Pendžab u Indiji prije preseljenja u Englesku, sudjelovao je u maratonima u Londonu, Torontu i New Yorku. Najbolje vrijeme imao je u Torontu, gdje mu je za 42 km trebalo pet sati, 40 minuta i četiri sekunde.

U nedjelju će ovaj trkač, koji će 1. travnja napuniti 102 godine, sudjelovati u 10-kilometarskoj utrci na marginama maratona u Hong Kongu. Najavio je da ni nakon povlačenja neće prestati trčati za svoj gušt. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter