Stogodišnjak želi u Kongres

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stogodišnji Amerikanac sa Floride Joe Newman, koji se predstavlja kao "aktivist i pra-pra djed", postao je zvijezda američke politike pošto se odlučio kandidirati na izborima za američki Kongres u studenome.

Taj vremešni muškarac, koji izgleda 20-ak godina mlađe, na blogu svoje kampanje je objavio da će se prvi puta kandidirati kako bi se čuo glas svih građana a ne samo profesionalnih političara.

"Imam 101 godinu i ne planiram dugu političku karijeru, što bi zahtijevalo prodaju ideala i vrijednosti za eventualni ponovi izbor", naveo je na blogu i dodao da se nada da će nadahnuti druge.

Newman, koji se predstavlja kao čovjek napretka, sin je ruskih doseljenika i bit će jedan od protivnika republikanskog kandidata Verna Buchanana.

Borba protiv siromaštva i promicanje zdravlja za siromašne su neki od njegovih izbornih ciljeva, istaknuo je Newman na WWSB-u, lokalnoj televizijskoj postaji.

Na svom Twitter računu je objavio slogan u kojem se poigrao riječima: "Glasati za starog čovjeka je glasati za novoga" (Newman).

Najstariji kongresnik u ovom trenutku je predstavnik Teksasa Ralph Hall koji ima 90 godina. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter