Što stil govori o politicarkama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Julia Timoshenko
Frizura koja je izvan današnjeg vremena je na neki nacin privlacenje pažnje i otkriva ženu koja želi poruciti da potice iz odredene tradicije i da je ponosna na to porijeklo, a istovremeno je suvremena.

Angela Dorothea Merkel
Ovakvim oblacenjem porucuje više mogucih stvari o sebi: a) ja sam tako dobra u svemu, pa i dobro izgledam što god tko mislio, b) ne znam da nemam ukusa i, naposlijetku, c) ona nema prijateljice da joj kaže kako izgleda loše i neprimjereno.

Hillary Rodman Clinton
Svojim odijevanjem i frizurom porucuje da je sve dobro proucila i da nece uciniti niti jedan pogrešan korak. Ono što, vjerojatno, želi poruciti je "Optimisticna sam i sigurna u sebe". Naime, osim njene politicke karijere i odijevanje je dio iste strategije brižljivo proucene od strane savjetnika, bez imalo vlastite intervencije i osobnog odstupanja u onome što je preporuceno.

Jadranka Kosor
Svojim izgledom porucuje da sebe i svoj posao doživljava ozbiljno, dovoljno ozbiljno da joj oblacenje nije važnije od tog posla, a uvijek je primjereno situaciji.

Cristina Fernandez de Kirchner
Pomalo izgleda kao da je pod utjecajem Hollywoodskih kriterija ljepote i definitivno porucuje da joj je stalo da izgleda dobro prema tim "opce prihvacenim" kriterijima. Dobro bi joj došao savjetnik Hillary Clinton ili druženje s gospodom Obamom.

Rachida Dati
svojim oblacenjem i izgledom pokazuje da je samosvjesna, mlada žena koja je dovoljno sposobna da može biti i ženstvena i imati svoj stil, a opet je svi mogu shvacati ozbiljno. Izgleda kao da baš uživa u svom stilu odijevanja.

Mara Carfagna
Klasicni stil koji ni po cemu ne odaje mondeni svijet u kojem je sudjelovala. Poruka: manekenstvo je prošlost, sad sam posvecena poslu i ozbiljno to radim.


Podijeli: Facebook Twiter