Što sprema proljetna Jazzbina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon iznimno uspješnog zimskog izdanja, Jazzbina je spremna i za proljetno. Cak šest koncerata održat ce se na tri mjesta u Puli, od 14. travnja do 13. svibnja, a proljetni dio otvorit ce Michael Formanek Quartet nastupom u Domu hrvatskih branitelja, ciji je zadnji album "The rub & spare change" ugledni casopis Downbeat uvrstio na listu remek-djela 2010.

Iduce veceri, 15. travnja, na rasporedu su opet dva koncerta. Taj petak navecer u Puli ce ponovo nastupiti Marc Ribot, miljenik ovdašnje jazz publike, koji dolazi sam da bi predstavio novi album "Silent movies". Nakon njega na scenu ce izaci trio gitarista Willa Bernarda, jednog od najjacih gitarista na postfrisellovskoj odnosno postscofieldskoj sceni.

U petak, 29. travnja, dolazi još jedan velikan suvremenog jazza, i to opet covjek kojeg je lokalna publika upoznala na koncertima, a on se pokazao i kao predavac u Grožnjanu, Jojo Mayer. Ovaj Švicarac koji živi i radi u New Yorku ponovo ce, i to vec treci put, u Uljaniku zadiviti svojim umijecem dok ga prati prokušana ekipa, grupa Nerve.

U svibnju glavno mjesto dogadaja za ljubitelje jazza opet postaje Cabahia na Verudi. U cetvrtak, 12. svibnja, ovdje ce nastupiti talijanski trio The Assassins koje predvodi jedan od najznacajnijih bubnjara suvremenog talijanskog jazza Francesco Cusa, a vecer kasnije nastupa Sethstat, šesteroclani fusion sastav iz Makedonije. To je sve što se tice proljetnog dijela, a organizatori, udruga Pristojno društvo, vec sprema raspored za ljetni i jesenski dio.

Pretprodaja ulaznica je vec pocela za sve koncerte, karte se mogu nabaviti na uobicajenim mjestima u Puli, a to su Centar CD Shop, Activa Travel Istra i Commodore Travel uz Rock Caffe i Cabahiju. U Rovinju prodajno mjesto je Link, u Buzetu Marinac Video, dok se u Umagu mogu kupiti u turistickoj agenciji Atlantis. Ulaznice se mogu nabaviti i u Newsoundu u Matuljima, u Dallas Shopu u Rijeci te u Kopru, Trstu i Zagrebu, odnosno svim prodajnim mjestima Ticketproa kao i preko web stranica ticketpro.hr.

Koga zanima više informacija, može pogledati službenu stranica festivala na adresi www.jazzbina.net.


Podijeli: Facebook Twiter