Sto slika za Kucu svjetla Cukrici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Likovni umjetnik ?uka Siroglavic, predsjednik Likovne udruge Humanaart, organizira tijekom travnja 10. jubilarnu humanitarnu koloniju "Sto slika za Kucu svjetla Cukrici", potpomažuci time inicijativu Udruge slijepih Istarske županije Pula da se dovrši izletište za slijepe.

- Sve je pitanje dobre volje i brige za druge ljude. Takvo je nastojanje Likovne udruge Humanaart, kaže Siroglavic, slikar predan kulturnom i humanitarnom radu i autor najvece slike na svijetu, koja je 2007. ušla u Guinessovu knjigu rekorda. Do sada je svojim humanitarnim izložbama pomagao ponajviše bolesnoj djeci i djeci hrvatskih branitelja.

- Još uvijek smo u fazi animiranja slikara i drugih umjetnika da doniraju po jedno svoje djelo da bismo do kraja mjeseca prikupili oko stotinjak umjetnickih djela koja ce tijekom ožujka biti predstavljena u zajednickom katalogu, a u travnju bi trebala biti prodana na velikoj humanitarnoj izložbi, navjerojatnije u Puli, rekao je Siroglavic.

Ovoj se akciji pridružio i umjetnik keramicar Hanibal Salvaro. Njegova je želju da se ukljuce i kolege umjetnici cija djela imaju dvojaku estetsku ulogu, to jest koja i slijepe i slabovidne osobe mogu "vidjeti".


Podijeli: Facebook Twiter