Što se to zbiva - drugo samoubojstvo u tjedan dana

U zadnjih pet dana dvojica muškaraca okončala su svoj život u Bujama (T. KOCIJANČIĆ)
U zadnjih pet dana dvojica muškaraca okončala su svoj život u Bujama (T. KOCIJANČIĆ)

Danas ujutro tridesetdvogodišnji J. H. iz Buja skočio je s trećeg kata stambene zgrade u Klesarskoj ulici u kojoj je živio i preminuo na licu mjesta. Po policijskom izvješću potvrđen je suicid i nisu utvrđeni elementi kaznenog djela.

Zasad nije poznato zašto se mladić odlučio na samoubojstvo. Ono što smo uspjeli doznati jest da nema djece niti je bio u braku, a po jednoj izjavi u zadnje je vrijeme bio dosta povučen.

Susjedi su u šoku i jednostavno ne mogu vjerovati da se takvo što dogodilo ispred njihovog praga. Preminuli mladić ima gotovo identičnog brata blizanca pa u prvi mah nisu znali o kojem je bratu riječ. Mladić je s bratom i majkom živio na vrhu zgrade s koje je skočio.

- To mi je bio nećak, ne znam što bi vam rekao. Nisam upoznat da je imao nekih problema, kazao nam je kratko šokirani stric preminulog.

- Ovo je postao morbidni grad, ne sjećam se kada je ovdje tako nečega bilo. Bez obzira što ljudi rekli, dečko je bio dobar, nije bio problematičan, a koliko znam nije imao problema sa zakonom, što će neki možda sada izjavljivati. Ono što sam primijetio je da se nekako povukao u sebe. Radi se o tragediji u obitelji, koja bi trebala ostati između njihova četiri zida, a ne u novinama, rekao nam je jedan sugovornik iz susjedstva.

Riječi hvale za preminulog dobili smo od svih susjeda.

- Znam da se radi o jednom od blizanaca i da su fini dečki, kao i njihova majka. Bili su jako vezani. Relativno rano su ostali bez oca. Strašno je da se u gradu takvo što dogodilo dva puta u nekoliko dana, no očito nije bez vraga. Vjerujem da čovjek mora imati dobar razlog da si oduzme život. Ne želim komentirati niti špekulirati je li J. H. imao nekakvih problema s novcem, drogom, djevojkom ili što bi već nekom palo na pamet, izjavila je jedna mještanka.

Podsjetimo, proteklog je petka 35-godišnjak iz Krmeda skočio s krova zgrade bujskog Općinskog suda i šest sati kasnije preminuo u riječkom KBC-u. Policija je potvrdila samoubojstvo, ali ne i motiv.

Povećan broj samoubojstava u Istri

Prema policijskim statistikama u Istri se prošle godine 28 osoba odlučilo na samoubojstvo. Ove godine do danas je to učinilo 27 osoba. Usporedbe radi, u istom razdoblju lani bilo ih je 17. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter