Što se krije iza gradskog natjecaja za radno mjesto?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Oglas koji je Grad Novigrad prošlog tjedna objavio u Glasu Istre naveo je jednog našeg citatelja da nam se obrati zbog, kako je naveo u e-mailu, "opravdane sumnje na pogodovanje pri zapošljavanju u javnom sektoru, odnosno lokalnoj samoupravi".

U objavljenoj, istina, vrlo šturoj obavijesti stoji da je Grad raspisao natjecaj za radno mjesto pri Upravnom odjelu za komunalni sustav, prostorno planiranje i zaštitu okoliša te da je detaljne informacije moguce dobiti na internetskoj stranici www.novigrad.hr ili pozivom na telefonski broj 757-055.

Citatelj tvrdi da je na službenim internetskim stranicama Grada naišao na podatak da je natjecaj za dva radna mjesta - viši savjetnik za prostorno uredenje i samostalni upravni referent za izgradnju komunalne infrastrukture, oba u spomenutom odjelu, objavljen u Narodnim novinama još 9. ožujka, s rokom prijave od osam dana, dva dana nakon objave obavijesti u novinama.

To, po njemu, ukazuje na namjeru da onemoguci neželjenim kandidatima javljanje, odnosno da želi pogodovati kandidatima upoznatim s natjecajem prije obavijesti u dnevnim novinama.

No, od gradske procelnice za opcu upravu, pravne poslove i društvene djelatnosti pravnice Ružice Mitrovic Maurovic saznajemo da stvari stoje bitno drugacije. Obavijest iz Glasa Istre se, iako u njoj to nije specificirano, odnosi iskljucivo na natjecaj za radno mjesto višeg savjetnika za prostorno uredenje, za koje je moguce podnijeti prijavu do 24. ožujka (u dokumentaciji objavljenoj na gradskom portalu stoji da je rok prijave 15 dana od objave u Narodnim novinama, odnosno 23. ožujka).

- Oba su natjecaja objavljena u Narodnim novinama broj 29 od 9. ožujka, cime smo udovoljili zakonskim propisima, a zatim i na službenom internetskom portalu i oglasnoj ploci Grada. Medutim, buduci da se radi o izuzetno važnom i odgovornom radnom mjestu za koje je doista teško pronaci kvalificirane kandidate, obaviješcu objavljenom u Glasu Istre dodatno smo htjeli potaknuti osobe koje udovoljavaju traženim uvjetima da nam se jave, istaknula je Mitrovic Maurovic i napomenula da u ovo krizno vrijeme nastoje štedjeti i na objavljivanju oglasa te da za obveznu objavu natjecaja u Narodnim novinama moraju izdvojiti tri tisuce kuna.

Mitrovic Maurovic je izvijestila i da je u pripremi još jedan natjecaj - onaj za zapošljavanje diplomiranog pravnika u Upravnom odjelu opce uprave, pravnih poslova i društvenih djelatnosti, koji ce u Narodnim novinama biti objavljen uskoro.


Podijeli: Facebook Twiter