Što se bijeli na Marleri zelenoj?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na Marleri se još nisu pojavili bageri niti je svoj izlazak na teren ponovila gradevinska inspekcija s konkretnim rješenjem za zid dug stotinjak metara i podignut 2006. godine na poljoprivrednom zemljištu u uvali Bucarola. Inspekcija je, naime, nadzor na navedenoj lokaciji obavila iste godine kad je pocela gradnja i utvrdila je da je vlasnica Gordana Bolješic izgradila zid visine izmedu 1,2 i 1,6 metara bez potrebnih odobrenja za gradnju. Tada joj je uruceno rješenje o uklanjanju zida koje ona nije ispoštovala.

Unatoc zabranama gradnje i rješenjima za rušenje, zid do dan-danas nije srušen, a u meduvremenu na ruku vlasnice ide i novi Zakon o prostornom uredenju i gradnji. Naime, prema Pravilniku o jednostavnim gradevinama i radovima odobrava se gradenje ograde visine do 1,6 metara bez posjedovanja ikakve dozvole. Iako ližnjanski nacelnik Srecko Ševerlica decidirano tvrdi da na tom podrucju nije dozvoljena gradnja, od Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uredenja i graditeljstva dobivamo tek informaciju da ce provjeriti okolnosti vezane uz taj slucaj i odluciti hoce li obustaviti ili nastaviti inspekcijski postupak.



Trenutno se uz zid i portun na parceli mogu vidjeti izbetonirani kružni temelji za, pretpostavlja Boljun, objekt u obliku kažuna. Dok zid stoji, a ministarstvo provjerava okolnosti vezane uz taj slucaj, mještani se bune jer im je zaprijecen pristup moru, a Opcina Ližnjan traži od inspekcije da konacno poduzme konkretne poteze.


Podijeli: Facebook Twiter