Što ranije na stadion - i to pješke!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog današnjeg svecanog otvaranja novoizgradenog Gradskog stadiona "Aldo Drosina" i utakmice hrvatske i ceške reprezentacije u okolnim ulicama vrijedi poseban režim prometovanja. Vrata stadiona otvorit ce se dva sata prije utakmice, dakle u 15.45 sati.

Svima koji su osigurali karte za ulazak na stadion preporucuje se da udu što ranije ne bi li se na vrijeme smjestili na svoje sjedalice, koje ce biti numerirane. Kontrole i pregledi na ulazima bit ce rigorozni i stoga je raniji dolazak na stadion gotovo obaveza gledatelja, pogotovo što ce prije utakmice, koja zapocinje u 17.45 sati, biti održan i kratak program svecanog otvaranja stadiona.

Potrebno je naglasiti da prometovanje nece biti dozvoljeno cijelom Ulicom Marsovog polja (od obilaznice do Doma bace Ribar) i Nazorovom ulicom te dijelom Balotine od Maruliceve do stadiona, koju ce moci koristiti iskljucivo službena vozila.



Onima koji ce vozilima doci do grada preporucuje se da ih parkiraju na dva za to predvidena parkirališta. Prvo, i najvece, bit ce osigurano na površini bivšeg vojnog poligona (do kojeg se stiže obilaznicom), a parkiranje ce regulirati djelatnici Pula parkinga. S te lokacije cetiri autobusa Pulaprometa vozit ce gledatelje do stadiona, a nakon utakmice vracat ce ih do njihovih automobila.

Drugi veliki parkirni prostor koji se preporucuje vozacima je onaj ispred Rojca, odakle se vrlo brzo može pješke do stadiona. I to bez straha da ce se uprljati na gradilištu Nazorove koja je prakticki vec uredena i asfaltirana.

Sva vozila koja budu i najmanje smetala prometu oko stadiona pauk Pula parkinga odvozit ce na parkiralište kod Croatia osiguranja. Kako nas je izvijestila PU istarska, prometna policija nece u širem gradskom prstenu i na ulazima u grad uvoditi posebne mjere prometovanja ili usmjeravati vozila na odredene lokacije. Prema potrebi, budu li se stvorile kolone i prometni cepovi, policija ce se ukljuciti u regulaciju prometa.


Podijeli: Facebook Twiter