Sto podruma otvorilo vrata

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stotinjak vinskih podruma diljem Istre otvorilo je svoja vrata u nedjelju, u sklopu 12. Wine Daya, manifestacije u organizaciji Turisticke zajednice Istarske županije koja domacim i stranim posjetiteljima omogucava upoznavanje i degustaciju vina istarskih vinara.

Službeno otvorenje manifestacije ove je godine upriliceno u vinskom podrumu Gianfranca Kozlovica u Momjanu kojem su prisustvovali župan Ivan Jakovcic te procelnik županijskog upravnog odjela za turizam Branko Curic.

- Dvanaest godina je brzo prošlo, kao i vrijeme od otvaranja prve vinske ceste i uspješnog razvoja izložbe Vinistra. Cijela prica oko vina je povezana i nastavit cemo raditi na njenom razvoju, rekao je Curic. Dodao je da na ovogodišnjem Wine Dayu, koji se tradicionalno obilježava zadnjeg vikenda u svibnju, ocekuju oko 15 tisuca posjetitelja iz Istre i iz susjednih županija, Italije i Slovenije.

Jakovcic je dodao da je Istra definitivno postala najznacajnija vinska regija u Hrvatskoj, ne samo po bijelim, nego u zadnje vrijeme i po crvenim vinima, koja su odlicno prihvacena i na stranim tržištima, što je vrlo bitno prilikom ulaska u Europsku uniju i konkurencije na stranim tržištima. Wine Day vrata je zatvorio u 19 sati. (V. H.)


Podijeli: Facebook Twiter