Što nudi HRTi putem mobilnih platformi

(S. DRECHSLER)
(S. DRECHSLER)

Hrvatska radiotelevizija (HRT) pokrenula je novu, besplatnu, multimedijsku uslugu HRTi, koja će korisnicima usluga javnoga servisa preko mobilnih platforma (mobitela, prijenosnih računala, tableta itd.) omogućiti gledanje i slušanje uživo svih 12 radijskih i četiri televizijska HRT-ova kanala, priopćio je HRT.

Pored toga, nova usluga nudi videoteku i slušaonicu odnosno gledanje i slušanje sadržaja na zahtjev. Tako je primjerice već od sad moguće unaprijed pogledati svih 12 epizoda nove popularne serije "Nemoj nikom reći", koja će se sljedećih mjeseci prikazivati na HRT-u.

"HRT se ovom uslugom želi približiti mladima te odgovoriti njihovim interesima i navikama, odnosno ponuditi im sadržaj kad oni to požele i na kojemu uređaju to žele. Odsad ćemo u svakome trenutku biti dostupni svim našim korisnicima, koji će zahvaljujući ovomu multimedijskom iskoraku dobiti nadzor, odnosno doslovno sadržaj u svoje ruke", istaknuo je u priopćenju voditelj projekta HRTi i v. d. glavnoga urednika Novih medija HRT-a Igor Duić. 

Prema Duićevim riječima, cilj je usluge HRTi povećati dostupnost i vidljivost HRT-ovih kanala i sadržaja, pokrenuti interaktivnu komunikaciju s gledateljima te povećati kvalitetu usluge u dinamičnome medijskom okruženju. 

Posebna je važnost usluge i u tome što će gledatelji HRT-a koji imaju problema u primanju zemaljskog (DVB-T) signala zbog smetnji talijanskih televizija s pomoću usluge HRTi moći nesmetano pratiti sadržaje javnoga servisa.

Svi zainteresirani korisnici uslugom HRTi moći će se koristiti na platformama poput osobnih računala s operativnim sustavima Windows 7 i noviji sustavi te Mac OS X v. 10.7. i noviji sustavi uz korištenje uobičajenim mrežnim preglednicima. Za pristup preko računala nije potrebna prijava, nego se korisnici samo moraju registrirati preko HRT-ovih stranica hrt.hr.

Za korištenje uslugama na pametnim telefonima koji rade na operativnim sustavima Android potrebno je skinuti aplikaciju za koju ćete naći poveznicu na HRT-ovoj stranici hrti.hr. HRTi će uskoro biti dostupan za iOS te Windows Phone operativne sustave. U planu je i razvoj aplikacija za određene modele pametnih televizora (smartTV), kažu na HRT-u.

Usluga će biti dostupna na području cijele Hrvatske te izvan njezinih granica, a emitiranje odnosno reprodukcija izvan granica Republike Hrvatske dopušteno je u skladu sa zaštitom autorskih prava i ugovornim obvezama HRT-a prema partnerima. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter