Sto milijuna kuna za istarske poduzetnike

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Lokalni projekti razvoja malog gospodarstva nova su kreditna linija Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva i Istarske županije. Sto milijuna kuna novih kredita namijenjeno je obrtnicima, malim i srednjim poduzetnicima, pod slicnim uvjetima kao i lani.

Istarski župan Ivan Jakovcic potpisao je ugovor s predstavnicima jedanaest poslovnih banaka. "Ovime necemo spasiti istarsko gospodarstvo, ali je ovo ujedno poruka gospodarstvenicima da nisu sami", rekao je Jakovcic.

- I ove godine osiguravamo sto milijuna kuna za gospodarstvo, za projekte koji su izvozno i proizvodno orijentirani i isto tako za posebne projekte u turizmu, rekao je direktor Istarske razvojne agencije Darko Lorencin, agencije koja je ukljucena u realizaciju kredita.

Kreditna linija namijenjena je poduzetnicima koji namjeravaju ulagati na podrucju Istarske županije, bez obzira na sjedište, a registrirani su kao obrt, malo i srednje trgovacko društvo ili zadruga i u vlasništvu su hrvatskih državljana. Krediti ce biti odobravani za kupnju, izgradnju, uredenje ili proširenje gospodarskih objekata, za nabavu opreme, za obrtna sredstva u funkciji investicije do 30 posto iznosa kredita te za modernizaciju poslovanja i ocuvanje radnih mjesta.

Odobravat ce se od 200.000 do pet milijuna kuna, a kamatna stopa za krajnjeg korisnika iznosit ce od 4,65 do sedam posto, ovisno od pojedine banke. Rok otplate je do 10 godina, uz pocek od godinu ili dvije. Zahtjevi za kredite mogu se podici u Istarskoj razvojnoj agenciji, ali i u Bujama, Buzetu, Labinu, Novigradu, Pazinu, Porecu, Puli, Rovinju i Umagu.


Podijeli: Facebook Twiter