Što kažu zvijezde: Pula i svijet u 2013. godini

I Pula je pod utjecajem zvijezda (Izvor: internet)
I Pula je pod utjecajem zvijezda (Izvor: internet)

Kakva će nam biti 2013. godina? Često čujemo takva pitanja, na koja se ne može tek tako odgovoriti u jednom dahu. Raspored planeta i njihov utjecaj uvijek možemo promatrati na različitim razinama: na globalnom planu čovječanstva, države, grada i dakako na osobnom planu. Jer jedinke čine cjelinu, a globalna događanja od onih u neživoj prirodi, dakle klimatskih promjena, potresa i slično do promjena u bankarskom sustavu, djeluju na nas svakim danom sve više.

Horoskop grada Pule, sa Suncem na 9. stupnju Ovna te podznakom, Jupiterom i Mjesecom na početku Škorpiona, itekako nam ukazuje na velike transformacije u ovoj godini. Vrlo je burno proljeće, osobito u ožujku, ali nisu ništa lakši travanj i svibanj. Upravo u proljeće usred nepovoljnih aspekata eskaliraju i izlaze u prvi plan problemi koji traže od svih nas rješenje i izlaz. Naravno, koliko je to u našoj moći.

Najviše moći imaju vladajuće strukture, koje će, nadajmo se, predložiti svoje vizije budućnosti bazirane na poštovanju okoline kao samog sebe. Treba nam lucidna, dobronamjerna, humanistički orijentirana, staložena, ali i aktivna stranka i njezin predstavnik. Nije vrijeme za stajanje na mjestu, jer se problemi gomilaju iz dana u dan. Tko god došao na mjesto gradonačelnika trebat će se itekako uhvatiti posla.

Uransko/plutonska reformatorska energija snažno aspektira točku čelne pozicije grada, ali time i sam Grad Pulu. Osim toga naznačene su i velike transformacije i inovacije u brodogradnji, našoj najvećoj industriji. Pula, grad s toliko podzemnih hodnika, ratnih utvrda, pa još i ratna luka u povijesti, ima osim vatrene ovnovske vrlo naglašenu i vodenu škorpionsku energiju, dobre kontrole, izdržljivosti i sposobnosti preporoda. Stoga i nije čudno što je nova gradska vlast formirana upravo pod takvim aspektima, koji su obilježje grada iz davnina.

Energija mjesta djeluje na sve nas, očito i na kolektivnom, ali i na osobnom planu. Da nas sve skupa ne privlači ovakva energija mjesta vjerojatno bismo se odavno odselili na neko drugo mjesto. (piše Dubravka Štemberger, dipl. astrol. I.M.R.)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter